Direktlänk till inlägg 14 mars 2012

Scrapbooking?

Av Eva - 14 mars 2012 23:40

 



Jag måste nog vara en bland dem tråkigaste som finns.. Jag har ingen hobby    Det finns inget jag är sådär speciellt intresserad utav, förutom trädgården på sommaren.


För något år sedan tänkte jag att jag måste försöka "skaffa" mig just en hobby.

Jag tänkte att jag skulle ta och testa på Scrapbooking!

Det ser så fint och roligt ut, och det kan väl inte vara så svårt   Så för ca. 1 ½ - 2 år sedan köpte jag mig ett "nybörjar scrapbooking kit".


Men det låg väldigt länge i skåpet... Men så en dag tänkte jag att "Vad fasiken, fram med kittet. Det kan väl inte vara så svårt att snajda ihop något?!"


Fram med kittet på bordet, googlade fram några Scrapbookingsidor för att få några bra ideér och så var det bara till att börja.

Jo, eller hur... Knappast  


Nä, men så att.. Har Ni några bra och enkla ideér på hur jag ska komma igång så tipsa mig mer än gärna!

Eller måste man vara pysslig och kreativ av sig? För det är inte jag   


Vore ju som sagt roligt om även jag kunde "skaffa" mig en hobby..


Nu är det sängen som gäller! Har "sovmorgon" i morgon, får sova till strax före 07:00..

Go´natt   

 
 
Amelie

Amelie

15 mars 2012 08:25

Det är massa lager på lager som gäller Eva ..... bara du kommer igång så kommer du att tycka det är kuligt.
Hoppas att vi får se vad du har gjort snart =)
Lycka till kramar!!

http://www.ameliespyssel.bloggplatsen.se

Eva

17 mars 2012 23:37

Jo, jag ska väl försöka mig på.. när lusten faller sig på :D
Tack för tipset!

 
Linda A

Linda A

15 mars 2012 09:24

OMG! Jag har samma problem. :) Jag är så tråkig för jag försöker mig på allt en gång, eftersom alla är barn i början så blir ju saker aldrig perfekt första gången och då lägger jag av! Men scrapbooking har jag också slagit ett slag för. Tyvärr är det dyrt. Jag har bara köpt billiga stämplar, punchar, en billig QuickCuts tång, ja.. bara billiga grejer och eftersom jag har begränsad fantasi ser det "billigt" ut. Det är ganska rogivande att sitta och klippa och klistra men om jag ska vara ärlig känner jag bara ett fåtal som verkligen skulle uppskatta ett kort eller så, och då känns det tråkigt att sitta i timmar och göra ett personligt och dyrt kort som ingen uppskattar. Jag har några lite enklare böcker om du vill låna och kika i. Studiecirkeln brukar ha scrapbooking kurs, har funderat på att gå men utan körkort, med två barn och skiftarbetande man... nä. det jag skulle vilja tipsa om, om du inte redan gjort är fotoböcker. Hur kul som helst. Det finns många olika program, jag brukar göra Fuji´s. Visst de är inte heller gratis, men så kul att ha kvar och ännu roligare att ge bort. Har gjort till en del som gift sig av korten jag tar under vigseln och festen. Har gjort av semestern och gett till de vi bodde hos. Nu håller jag på och gör en var åt barnen. (du vet sån där man fyller i själv av barnens första år som man kan köpa på bokhandel?) Jag gör egna såna, scannar och lägger in ultraljudsbilder, kort, speciella hälsningar från släkten när de föddes, vad de fick första julen... Bla. Bla. Bla. Man kan välja bakgrunder, ramar på korten, lägga in bilder, kort.. ja, du kanske redan har gjort så ingen idé att svamla för mycket?
Jag tror vårt problem ligger i tid och pengar, kan det vara så? Det finns massa saker man skulle vilja prova. Men man vill inte slösa med den tid man skulle råka få över och inte heller slösa en massa pengar på nåt man i slutänden inte vill fortsätta med. (därför är det roligt med fotoböckerna, man sitter och pysslar när man har tid, det blir inget att städa efteråt och man beställer bara om man är nöjd!)
Fotografering kanske? Alla har ju en kamera liggandens nånstans. Kanske dags att föreviga trädgården, från år till år? Man behöver inte kunna brännvidd, ISO och annat, det kommer med tiden. Huvudsaken är att man tycker om bilderna.
Dekorera ljus? Jag har köpt billiga blockljus på IKEA, köpt band och brads på Panduro, på rea och gjort fina ljus och gett bort. Finns färdiga bilder man "stryker" på, typ rosor och änglar. Köpte terrakotta fat på ica och målade, la mosaik i botten (vanlig glasmosaik med Mollys hobbylim, det blir ju dessutom genomskinligt när det torkar) och ställde ljusen på. Molly gjorde ju såna till sina fröknar i julklapp... :)
Ja, vad kan man mer hitta på? Jag skulle själv behöva lite tips! :)

http://Linda Ahnström

Eva

17 mars 2012 22:22

Vaa!?? Behöver DU tips!?? Du som är så pysslig! :)
Ahh, du skojar med mig bara ;)

 
Ingen bild

Tussen

15 mars 2012 20:28

Jag trodde att slalom var din hobby på vintern...

Eva

15 mars 2012 20:51

Klart det är :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Eva - 3 april 2018 13:02

Sedan jag skrev sist har det inte hänt mycket. Jag jobbar för fullt, men så jobbar jag heltid också. Utöver arbetet har jag ingen ork över till något annat. Jag är trött och slut. Den enda ork jag har går till familjen, men knappt det. Men snart är d...

Av Eva - 31 januari 2018 18:08

Nu har jag inte uppdaterat bloggen på någon vecka. Men jag har varit så trött! I helgen när jag jobbade så drog jag till med drygt 40 timmar, samt 60 talet mil i bil. Jag jobbar i hemvården   Men när jag la mitt schema sist så tänkte jag att jag sk...

Av Eva - 15 april 2014 09:31


      Nu har jag tagit ett steg längre. Jag har sökt jobb som personlig assistent. Och även en vän tipsade och skulle rekomendera mig om ett annat personlig assistentjobb!Jag har sett att det har funnits annonser ute förut, men det som har sto...

Av Eva - 2 april 2014 22:35


    Idag hade jag bara tänkt tagit det lugnt. Men hur det än var så började jag att känna mig låg.. Vad är bästa botemedlet mot det? Jo, en promenad. Det blev en mil i snabbt tempo - powerwalk! Eller ja, 4,5 km till en vän - drack kaffe och s...

Av Eva - 1 april 2014 20:20

    I flertalet av de sälj & köpesgrupper som jag är med i på Facebook lägger folk upp massvis av bilder. Bilder på saker som ska säljas. Men vill man verkligen köpa det? På många av de bilder jag har sett så är dessa saker bl.a skitiga, dammi...

Några rader om mig:



Lämna gärna en kommentar när du ändå kikar in!
Eller varför inte skriva ett ord eller två i gästboken :-)
Jag skulle bli superglad!

Lämna gärna ett ord :)

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2012 >>>

Besöksstatistik

Något du undrar över?

10 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Bloggar jag gillar:

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards